Hieman taustaa

Saastamoisten Sukuseura r.y:n säännöt on allekirjoitettu lokakuun 6. päivänä 1973. Sukuseura on tätä kirjoitettaessa siis 35-vuotias. Sääntöjen allekirjoittajina ovat olleet Aarne Saastamoinen, Raili Saastamoinen ja Salme Jalovaara Keiteleeltä, Kalle Saastamoinen Hankasalmesta, Matti Saastamoinen Iisalmesta, Pauli Saastamoinen Kuopiosta sekä Matti Saastamoinen Varkaudesta.

Suvun henkilötietoja on tallennettu Juuret-ohjelmalla ja ”juuria” voi ostaa itselleen 15 euron hintaan / sukuhaara. Tallentajana on pääasiassa toiminut keiteleläinen Raili Jääskeläinen. Kirjaksi saakka tietoja ei ole vielä painettu, koska pelkistä taulkoista ei tule mielekästä luettavaa. Tässä olisikin haastetta jollekkin aktiiviselle kirjan tekijälle. Tarinoita, kuvia ja muita faktatietoja suvun vaiheista olisi hyvä saada taulukoiden lisäksi.

Sukuviiri ja pöytästandaari julkistetaan Sukukokouksessa 4.7.2009. Vaakunaa suvulla ei ole. Viirejä voi ostaa ja tilata sukuneuvoston sihteeriltä. Standaareja voidaan luovuttaa esimerkiksi merkkipäivinä suvun jäsenille.

Uusi Sukuneuvosto valitaan Sukukokouksessa heinäkuussa. Paikat ovat avoinna kiinnostuineille ja toivottavaa olisikin, että halukkaat iloittautuisivat jo ennen kokousta. Sukuseura kaipaa innokkaita tekijöitä, joilla olisi aikaa panostaa sukuseuratoimintaan.