JÄSENKIRJE 2020

SAASTAMOISTEN SUKUSEURA RY JÄSENKIRJE 1/2020 1(3)
http://www.saastamoistensukuseura.fi 22.3.2020

1. Hyvät Saastamoisten sukuseuran jäsenet
Kiitämme kuluneesta vuodesta ja kaikista yhteydenotoista sekä yhteisestä osallistumisesta Keiteleen 140-vuotisjuhlatilaisuuteen. Sukuseuraan liittyi muutama uusi jäsen ja muutamia myös poistui. Sukuseuran toiminnan kannalta on tärkeätä, että mukana on riittävästi aktiivisia ja sukuseurasta kiinnostuneita jäseniä. Sääntömuutos mahdollistaa kaikkien Saastamois- sukuisten liittymisen sukuseuraan esivanhempien syntymäpaikasta riippumatta. Hyvät jäsenet viestittäkää asiaa eteenpäin, jotta saamme koottua mahdollisimman paljon Saastamoisia tai Saastamoisista polveutuvia tähän sukuseuraan. Mitenkä olisi, jos aloittaisimme omista lapsista ja lapsenlapsista. Sukuseurassamme on 200 jäsentä.

2. Toimintasuunnitelma vuosille 2019 – 2021
Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia niihin liittyviä perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa, sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää kotiseututyötä.
Tavoite
Toiminnasta pyritään saamaan monipuolista ja kiinnostavaa.
Jäsenten hankinnassa on pääpaino jo jäsenenä olevien henkilöiden perheenjäsenten liittyminen jäseneksi
sekä nuorten henkilöiden saaminen sukuseuran jäseniksi.
Kiinnostavuutta lisätään jo kuluneella kaudella olleiden kesätapaamisten jatkamisella ja monipuolistamisella.
Kehitettäviä asioita ovat mm. koko maata kattava jäsenhankintaverkosto, lehtikirjoitukset, sosiaalinen media, sukukirjan näkyvyys, tapaamisten järjestäminen, sukuseuran kotisivujen ajan tasalla pitäminen ja sukutietojen jatkuva päivitys.

3. Vuoden 2020 kesätapaaminen ja sukukokous 2021
Kuluvan vuoden kesätapaamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä vallitsevan korona-virustilanteen vuoksi. Mikäli tapaaminen järjestetään jossain muodossa, siitä ilmoitetaan sukuseuran kotisivuilla ja sähköpostitse/kirjeellä.
Vuoden 2021 sukukokouspaikaksi on ajateltu pääkaupunkiseutua. Ajankohta on elokuun alkupuoli 2021. Kokouksen yhteydessä on tarkoitus vierailla joissakin kulttuurikohteissa esim. Tuusulan – Järvenpään taiteilijamuseot (Ainola, Halosenniemi, Villa Kokkonen tms.) sekä Tamminiemi ja joku pääkaupungin kirkko. Olemme myös pohtineet yhteisen linja-autokuljetuksen järjestämistä Savon suunnalta. Seuratkaa sukuseuran kotisivulla asian etenemistä.
4. Sukuseuran myytävät tuotteet
Virallista pöytästandaaria, jossa tunnus (S) ei myydä, vaan se luovutetaan sukuneuvoston erillisellä päätöksellä. Standaari voidaan luovuttaa esim. merkkipäivien yhteydessä. Olkaa yhteydessä sukuneuvostoon, jos haluatte muistaa sukulaistanne tällä tavalla. Standaarin toimituskulut 15 €.
”Juuret Vuonamonlahdella” Saastamoisten sukukirja ja täydennysosa saatavana hintaa 85€/kpl + toimituskulut. Täydennysosa erikseen 5€ + toimituskulut.
Sukuseuran tunnuksella (S) olevaa rintaneulaa on saatavana 5€/kpl + toimituskulut.
Sukuseuran viiri. Viirin koko on 50×450 cm. Viiristä samoin kuin virallisesta pöytästandaarista on kuvia sukuseuran sivuilla; arkisto/sukukokouskuvia 2009. Viirin hinta on 50 €/kpl + toimituskulut.
Tuotteita on saatavana sukuseuran sihteeriltä. Tilaukset ja tiedustelut mieluimmin sähköpostitse: saastamoiset@gmail.com.

5. Jyväskylän huoneisto
Jyväskylän huoneistossa on saatu valmiiki koko kiinteistöä käsittävä putkiremontti. Huoneistossa on myös tehty kylpyhuoneen saneeraus. Sukuseuran omistamassa huoneistossa on vuokralaisena opiskelija Saastamoisen suvusta. Huoneiston vuokraukseen liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä Jyväskylässä asioita hoitavaan Markku Ikkalaan puh. 040-763 9112.

6. Sukuneuvoston kokoonpano
Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja
Leo Saastamoinen 045 6038377 Kimmo Saastamoinen 044 545 6058
Peltotie 9, 71910 ALAPITKÄ Pero-ojantie 16, 88600 HAAPAVESI
leo.saastamoinen@outlook.com kimmosaastamoinen16@gmail.com
Sihteeri Rahastonhoitaja
Pertti Mykkänen 050 3777179 Paula Toivainen 040 7604139
Auringonkehrä 8 B 7, 74120 IISALMI Maaningantie 628 B, 72400 PIELAVESI
saastamoiset@gmail.com paula.toivainen@gmail.com
Jäsenet: Kaija Lång Pielavesi, Hanna Heikkinen Keitele
Varajäsenet: Eva Hilkamo, Kimmo Saastamoinen, Kaisa Välipirtti

Pyydämme Teitä ystävällisesti ilmoittamaan sukuneuvoston sihteerille, jos Teillä on tullut muutoksia yhteystietoihinne tai omaisenne/sukulaisenne on jättänyt sukuseuran. Ilmoittakaa myös sähköpostiosoitteenne, mikäli ette vielä ole sitä ilmoittanut, sillä se helpottaa ja nopeuttaa viestittämistä. Nettiyhteys vähentää monistus- ja postituskuluja.

7. Jäsenmaksu
Valamon sukukokouksessa 4.8.2018 vahvistettiin seuraavaksi toimintakaudeksi liittymis-, vuosi- , ainais- ja kannattajajäsenmaksun suuruudeksi:
– liittymismaksu ei peritä
– vuosimaksu 20€
– ainaisjäsenmaksu 120€
– kannattajajäsenmaksu 50€
-nuoret 18 – 25-vuotiaat jäseniksi ilman jäsenmaksua. Täytettyään 25 v. heillä on normaali jäsenmaksu.

Saastamoisten sukuseura ry.

Sukuneuvosto