Kesätapaaminen 6.8.2022

Saastamoisten sukuseura

Kesätapaaminen  6.8.2022

Kauan odotettu ja toivottu kesätapaaminen voitiin järjestää terveysturvallisesti.

Kesätapaamisten voisi katsoa jo muodostuneen perinteeksi sukuseurassamme. Tämäkin tapahtuma koettiin tarpeelliseksi varsinkin, kun kuunteli sitä puheen sorinaa, mikä alkoi aina heti ns. virallisten tiedotteiden jälkeen.

Ohjelma alkoi kokoontumisella Kiuruvedelle. Seurattiin ja nautittiin Kiuruveden kesäteatteri Eerolassa musiikkikomedia”Tukkijoella” esityksestä. Sää hemmotteli meitä koko näytöksen ajan, vaikka ennusteet näyttivät rankkaa veisadetta lähes koko päiväksi. 

Näytelmän jälkeen kokoonnuttiin yhteiseen ruokailuun Siniseen Helmeen. Sininen Helmi on ihastuttava vanha 1800-luvulta oleva jyhkeistä hirsistä, perinteet säilyttäen kunnostettu juhlapaikka. Paikan isäntä Jarmo Saastamoinen kertoi tilan historiasta ja valotti myös tulevaa toimintaa.

Kun vatsat oli saatu täyteen juhlaruokaa oli taas virallisten asioiden vuoro. Pitkäaikaista sukuseuralaista ja sukuneuvostossa olevaa Kaija Långia onniteltiin 80-vuotispäivän johdosta. Kaijalle luovutettiin sukuseuran standaari ja kukat, onnitteluna ja kiitoksena sukuseuran hyväksi tehdystä työstä.

Pertti Mykkänen kertoi sukukokouksessa päätetystä DNA-tutkimuksen tämän hetken vaiheesta.

Pertti kertoi, että tutkija Ari Kolehmainen on valinnut kaksi nuorehkoa miestä, jotka ovat jo lähettäneet näytteet tutkittavaksi ja tuloksia odotellaan.

Kiitokset kaikille tilaisuuteen osallistuneille. Jos vain suinkin on mahdollista, tulevanakin vuotena sukuseuralaiset kokoontuvat.

t. Leo Saastamoinen

Puheenjohtaja Leo Saastamoinen, palkittu Kaija Lång ja rahastonhoitaja Paula Toivainen