Jäsenkirje 1/2022

SAASTAMOISTEN SUKUSEURA RY JÄSENKIRJE 1/2022

Hyvät Saastamoisten sukuseuran jäsenet

Kiitämme kuluneesta vuodesta ja kaikista yhteydenotoista. Sukuseuraan liittyi muutama uusi jäsen ja muutamia myös poistui. Sukuseuran toiminnan kannalta on tärkeätä, että mukana on riittävästi aktiivisia ja sukuseurasta kiinnostuneita jäseniä. Sukuseurassa on noin 200 jäsentä.

Koronapandemia on vaikuttanut monella tavalla seuramme toimintaan, mm. yhteisiä kesätapaamisia ei ole voitu järjestää.

Vuosi 2021 oli sukukokousvuosi. Kokousajankohtaa ja paikkaa siirrettiin useita kertoja, mutta kokous saatiin pidettyä terveysturvallisesti 9.10. 2021 Kuopiossa, Hotelli IsoValkeisessa. Osallistujia oli noin 50. Sukukokouksen aluksi sukututkija Ari Kolehmainen piti ajankohtaisen esitelmän geneettisestä sukututkimuksesta.

Toimintasuunnitelma vuosille 2022 – 2024

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia niihin liittyviä perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa, sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää kotiseututyötä.

Toimintasuunnitelmassa ja talousarviossa varattiin rahoitusta sukututkimukseen Saastamoisten suvun alkuvaiheista, sekä mahdolliseen Itä-Suomen Saastamoisten sukuhaaran tutkimiseen.

Toiminnasta pyritään saamaan monipuolista ja kiinnostavaa. Tavoitteena on järjestää yhteisiä tapahtumia ja retkiä, tutustumiskohteina mm. pääkaupunkiseudun ja Tuusulan kulttuurikohteet sekä suvun todennäköinen ”alkukoti” Sastamalan seudulla.

Jäsenten hankinnassa on pääpaino jo jäsenenä olevien henkilöiden perheenjäsenten liittyminen jäseneksi sekä nuorten henkilöiden saaminen sukuseuran jäseniksi.

Vuoden 2022 kesätapaaminen

Kuluvan vuodenkesätapaamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä vallitsevan koronapandemian vuoksi. Mikäli tapaaminen järjestetään jossain muodossa, siitä ilmoitetaan sukuseuran kotisivuilla ja sähköpostitse/kirjeellä.

Sukuseuran myytävät tuotteet

”Juuret Vuonamonlahdella” Saastamoisten sukukirja ja täydennysosa saatavana hintaan 85€ + toimituskulut. Täydennysosa erikseen 5€ + toimituskulut.

Sukuseuran tunnuksella (S) olevaa rintaneulaa on saatavana 5€ + toimituskulut.

Sukuseuran viiri, koko 50×450 cm. Viirin hinta on 50 € + toimituskulut.

Virallista pöytästandaaria, jossa tunnus (S) ei myydä, vaan se luovutetaan sukuneuvoston erillisellä päätöksellä. Standaari voidaan luovuttaa esim. merkkipäivän yhteydessä. Ota yhteyttä sukuneuvostoon, jos haluat muistaa sukulaistasi tällä tavalla. Standaarin toimituskulut 15 €.

Tuotteita on saatavana sukuseuran sihteeriltä. Tilaukset ja tiedustelut mieluimmin sähköpostitse: saastamoiset@gmail.com. Kuvia tuotteista seuran kotisivulla kohdassa arkisto/sukukokouskuvia 2009.

Jyväskylän huoneisto

Jyväskylän Sukuseuran omistama huoneisto on hyvässä kunnossa talossa ja huoneistossa tehdyn korjaus- ja saneerausremontin jälkeen. Huoneistossa on vuokralaisena kaksi opiskelijaa Saastamoisen suvusta. Huoneiston vuokraukseen liittyviä asioita hoitaa Markku Ikkala, puh. 040-763 9112.

Sukuneuvoston kokoonpano

Puheenjohtaja: Leo Saastamoinen 045 6038377, Peltotie 9, 71910 ALAPITKÄ, leo.saastamoinen@outlook.com

Varapuheenjohtaja: Kimmo Saastamoinen 044 545 6058, Pero-ojantie 16, 88600 HAAPAVESI, kimmosaastamoinen16@gmail.com

Sihteeri: Pertti Mykkänen 050 3777179, Auringonkehrä 8 B 7, 74120 IISALMI, saastamoiset@gmail.com

Rahastonhoitaja: Paula Toivainen 040 7604139, Maaningantie 628 B, 72400 PIELAVESI, paula.toivainen@gmail.com

Jäsenet: Kaija Lång Pielavesi, Hanna Heikkinen Keitele

Varajäsenet: Eva Hilkamo, Kimmo Saastamoinen, Kaisa Välipirtti

Pyydämme ilmoittamaan sukuneuvoston sihteerille, jos yhteystietoihin tulee muutoksia tai omaisenne/sukulaisenne on jättänyt sukuseuran.

Jäsenmaksu

Kuopion sukukokouksessa 9.10.2021 vahvistettiin seuraavat vuosi- , ainais- ja kannattajajäsenmaksut:

– liittymismaksu ei peritä

– vuosimaksu 20 €

– ainaisjäsenmaksu 120 €

– kannattajajäsenmaksu 50 €

– nuoret 18 – 25-vuotiaat jäseniksi ilman jäsenmaksua. Täytettyään 25 v. heillä on normaali jäsenmaksu.

Hyvää alkanutta vuotta 2022!

Sukuneuvosto